VPS یا سرور مجازی چیست (کاربردهای خاص VPS کدام است)

vpsvps چیست چیست ؟ vps یا (virtual private server) بخشی از یک سرور اختصاصی است که توسط مجازی سازها ایجاد می‌شود.

منابع vps با توجه به نوع مجازی ساز می‌تواند اختصاصی و یا اشتراکی باشد.

VPS مخفف عبارت (Virtual Private Server) به معنای «سرور مجازی» می‌باشد، بر روی هر ابر سرور چندین سرور مجازی قرار می‌گیرد که کاملاً دارای سیستم عامل و محیط ایزوله شده برای هر کدام از سرورهای مجازی می‌باشد. سرور مجازی اختصاصی (Virtual Private Server) ایده‌آل برای شرکتها، سازمانها و سایتهایی است که نیاز به منابع بیشتری برای ارائه خدمات خود دارند. سرور مجازی، حد فاصل بین سرویس هاستینگ مشترک و سرور اختصاصی است. منبع

 

کاربرد vps چیست ؟

امروزه بسیاری از وب‌سایت‌های دنیا بر بستر vps میزبانی می‌شوند.

هدف از ایجاد و ارائه سرور مجازی کاهش هزینه و داشتن سروری با منابع اختصاصی با بالاترین نوع دسترسی می‌باشد.

امروزه استفاده از vps به شدت فراگیر شده به طوری که هر امور کوچکی در بستر وب توسط وبمستران بر اساس سرور مجازی انجام می‌شود.

 

سرور مجازی (vps) چگونه ساخته می شود؟

یک مدیر سرور با تهیه‌ی یک سرور اختصاصی یا dedicated server و نصب یک مجازی ساز تحت سرور مانند Kvm,Vmware ESXI,Xen می‌تواند سرور اصلی را به بخش‌های کوچک‌تری تبدیل کرده و برای هرکدام بر اساس نیاز مشتری و یا کاربرد شخصی منابع اختصاصی و مجزا تعریف کند.

برای مثال یک سرور با داشتن RAM و هارد و CPU اختصاصی شده و یک سیستم‌عامل دلخواه همچون لینوکس و یا ویندوز ایجاد شده و با داشتن دسترسی root و یا administrator در اختیار کاربر قرارگیرد.

این مورد باعث می‌شود تا نیاز خریدار به داشتن سروری کاملاً اختصاصی و امن و داشتن دسترسی ادمین بدون دخالت فردی واسط با کاهش چشمگیر هزینه‌ها در مقایسه با سرور اختصاصی برطرف شود.

استفاده از سرور مجازی برای هر دو سوی معامله کاملاً سود داشته به طوری که مشتری با داشتن سروری اختصاصی به هدف خود رسیده و فروشنده و یا میزبان وب نیز با پرداخت هزینه یک سرور اختصاصی می‌تواند سرور را به قطعات کوچک‌تری تقسیم کرده و سود حاصله خود را به ۲ تا ۳ برابر افزایش دهد.

 

انوع vps و مجازی سازها

بسته به نوع مجزای ساز، منابعی که در اختیار مشتریان قرار می‌گیرد می‌تواند کاملاً اختصاصی و یا مشترک باشد.

استفاده از Vmware Esxi که به عنوان پراستفاده‌ترین نوع مجازی ساز هم می‌باشد امکاناتی را در اختیار مدیر سرور قرار می‌دهد که به واسطه آن می‌تواند برای هر سرور مجازی رول‌های متناسب به آن تعریف کند.

برای برخی منابع گارانتی شده در هر شرایط وضع کند، منابع برخی را محدود کند و بسیاری از امکانات مدیریتی را در اختیار آن قرار دهد.

گروهی از خریداران هم که به دنبال خرید سرور مجازی هستند نیز به دلیل مشکلاتی که سرورها با منابع اشتراکی دارند ترجیح می‌دهند از سرورهایی استفاده کنند که منابع آن‌ها ۱۰۰ درصد اختصاصی و تضمینی باشد.

پس به دنبال فروشنده‌هایی می‌روند که از مجازی سازهای همچون Kvm استفاده می‌کنند. با نصب kvm بر روی سرور، تمامی منابع سرور اختصاصی اصلی به صورت کاملاً انحصاری تقسیم می‌شود و اجازه استفاده از سرور اصلی را برای فروش‌های بیش از اندازه و یا oversell داده نحواهد شد.

قیمت سرور مجازی

در این‌گونه از موارد اگر مدیر سرور قیمت هر vps را برابر مجازی ساز Vmware Esxi قرار دهد سود آن کاهش خواهد یافت پس برای برد برد شدن معامله برای دو طرف، سرویس‌دهنده به ناچار قیمت‌ها را افزایش می‌دهد. پس از نکات بارز سرورهای مجازی با مجازی سازهای این‌چنینی می‌توان به تفاوت قیمتی آن‌ها اشاره کرد.

امکان سفارش آی‌پی‌های متعدد در حین خرید سرور اختصاصی برای مدیر سرور فراهم می‌باشد. این امکان، ارائه سرور مجازی را برای تعداد زیادی از مشتریان و فقط بر روی یک سرور اختصاصی فراهم می‌کند.

هزینه IP به شدت پایین است و همین امر نرخ سود ارائه دهندگان خدمات سرور مجازی را به شدت افزایش می‌دهد.

یکی دیگر از امکانات ارائه شده توسط مجازی سازها امکان ارائه پنل مدیریتی سرورهای مجازی به صورت انحصاری برای هر مشتری است به طوری که نیاز استفاده کننده از سرور مجازی به فروشنده تا ۹۰ درصد کاهش یافته و خود مشتری قادر خواهد بود در صورت لزوم به سرور خود دسترسی داشته آن را روشن، خاموش، ریست کند و حتی مقدار استفاده از منابع سرور همچون پهنای باند، رم، سی پیو و… را بررسی کند.

خوب تا اینجای کار متوجه شدید vps چیست ؟ حالا می خواهیم کمی درباره امکانات ارائه شده حین خرید سرور مجازی و برترین دیتاسنترهای جهان با شما صحبت کنیم با ما همراه باشید.

 

مزایای سرور مجازی نسبت به سرور اختصاصی:

سرور مجازی در مقایسه با سرور اختصاصی به مراتب ارزان‌تر بوده و دقیقاً منابع مجزا مانند سرور اختصاصی در اختیار شما قرار می‌دهد.

یکی دیگر از مزایای سرور مجازی مدیریت شوندگی راحت‌تر آن در مقایسه با سرور اختصاصی است که به شما امکان مدیریت آسان‌تر در مقیاس کوچک‌تر را فراهم می‌کند.

قابلیت ارتقا یکی دیگر از مزایای سرور مجازی در مقایسه با سرور اختصاصی است که به مدیر سرور اجازه‌ی ارتقا سخت‌افزار در هر لحظه از روز را می‌دهد.

 

خدمات اضافی سرور مجازی شامل چه مواردی هستند؟

سرورهای مجازی ارائه شده توسط ارائه دهندگان خدمات میزبانی وب به صورت self-managed و یا unmanged بوده به طوری که کاربر باید خود تمامی امور راه‌اندازی را انجام دهد و خدمات دهنده فقط ملزم است تا سرور با منابع موردنظر شما را بر روی سرور ایجاد کرده و بر روی آن سیستم عامل شما را نصب کند و یک آدرس IP اختصاصی جهت دسترسی شما بر روی آن تنظیم کند.

هرگونه نصب سرویس و یا پنل، همچون دایرکت ادمین، سی پنل، پلسک، وب‌سایت پنل و… باید توسط شما انجام شود و اگر شما توانایی و دانش انجام آن را نداشته باشید برای این موارد نیز باید هزینه‌ای به سرویس‌دهنده و یا شرکت‌ها و افرادی که این خدمات را ارائه می‌کنند بدهید.

 

محبوب ترین و پرفروش ترین دیتاسنترها در ایران

بهترین دیتاسنترهای ارائه دهنده خدمت سرور اختصاصی در دنیا هتزنر آلمان، ovh فرانسه، و تمامی دیتاسنترهای امریکایی و کانادایی می‌باشد.

ولی در کشور ما به دلیل قیمت پایین‌تر سرورهای ارائه شده توسط هتزنر و داشتن پایداری مناسب و سخت‌افزارها قابل قبول در مقایسه با قیمت ارائه شده در بین مدیران سرور و ارائه دهندگان خدمات میزبانی وب بسیار پر استفاده تر است، یکی دیگر از دلایلی استفاده از سرورهای این دیتاسنتر عدم مشکلات مرتبط با تحریم در مقایسه با دیتاسنترهای فرانسه و امریکایی است.

ویدیوی از دیتاسنتر گوگل

 

مزایای استفاده از vps چیست:

  • منابع کاملاً اختصاصی
  • قابلیت نصب هر نوع سیستم‌عامل دلخواه
  • قابلیت ارتقا منابع سرور در هر زمان
  • داشتن پهنای باند زیاد در مقایسه با هاست اشتراکی
  • داشتن دسترسی root و یا administrator برای مشتری
  • قابلیت راه‌اندازی میزبانی وب
  • امنیت بسیار بالاتر در مقایسه با هاست اشتراکی
  • قابلیت تنظیم IP متعدد بر روی یک سرور مجازی

همواره سعی ما ارائه کاملترین مطالب آموزشی در حوزه مدیریت و کانفیگ سرور به مخاطبان وب سایت مدیر سرور بوده است، امیدواریم مقاله vps چیست برای شما مفید واقع شده باشد.

آموزش چقدر برای شما مفید بود؟

[مجموع: ۵ میانگین: ۴٫۲]

‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا